Melissa Horn fick en gitarr vid 15 års ålder och det dröjde inte länge innan hon skrev sin första låt på svenska. Hon kom in på musiklinjen på gymnasiet och innan hon hade gått ut andra ring var skivkontrakt underskrivet och sagan fick sin början.

Efter skolans slut påbörjades inspelningen av Melissas första låtar och under tiden fick hon möjlighet att följa med som förband på Peter Lemarcs efterlängtade turné 2007. Våren 2008 var debutalbumet färdigt och ”Långa nätter” släpptes. Albumet öppnade upp för en stor publik som har tagit till sig Melissas röst och innerliga texter. Det märks inte minst på Spotify där hon blivit en av Sony Sveriges mest spelade artister.

2009 kom albumet ”Säg ingenting till mig” som sedan följdes av en slutsåld turné runt om i Sverige. Två år senare släpptes Melissas tredje album ”Innan jag kände dig”. Båda albumen spelades in i den legendariska studion Atlantis och producerades av Ola Gustafsson.

Det fjärde albumet ”Om du vill vara med mig”, även det producerat av Ola Gustafsson spelades in i Puk studion i Danmark. Den släpptes den 2 oktober 2013 och gick direkt in som 2:a på svenska albumlistan och 1:a på den norska.
I samband med detta gav Melissa Horn sig ut på en stor skandinavisk turné med start i Oslo och med flera extrainsatta spelningar i både Norge och Sverige.

Melissa Horns framgångssaga är en som sker i det tysta. Trots att hon inte exponerats i media i någon större utsträckning har hennes turnerande varit en succé. Hon har också fått ett välförtjänt erkännande med nomineringar till både Rockbjörnen och Grammis samt mottagande av flera stipendier, däribland Evert Taube Stipendiet år 2012.

Den 27 november 2015 släpptes Melissa Horns femte album ”Jag går nu” som under våren följdes upp av hennes hittills mest omfattade turné med 50 spelningar runt om i Sverige, Norge och Finland. Denna gång i lite mer intima lokaler än vi vant oss att se henne spela i. Singeln ”Du går nu” är det första smakprovet från hennes femte album som beskrivs av henne som en separationsskiva. Året 2016 avrundades med ett tjugotal spelningar under sommar och höst.